agsdi-message
Wulpstraat 5/2
2170 Merksem, BE
agsdi-time
Ma-Vr 8:00-17:30
Zat & Zon Gesloten
agsdi-mobile

+32 3 201 65 00
24 op 7 support

agsdi-message
Wulpstraat 5/2
2170 Merksem, BE
agsdi-time

Ma-Vr 8:00-17:30
Zat & Zon Gesloten

agsdi-mobile

+32 3 201 65 00
24 op 7 support

Welke gevolgen heeft een Ransomware-Aanval voor uw bedrijf?

28-Jul-2022 09:20:50 |

leestijd

Welke gevolgen heeft een Ransomware-Aanval voor uw bedrijf?

Accenture, Acer, Colonial Pipeline, JBS Foods. Wat hebben deze namen gemeen? Ja, ze zijn misschien wel van de meest succesvolle bedrijven en organisaties ter wereld, maar deze formidabele reuzen uit de industrie waren ook het slachtoffer van enkele van de belangrijkste ransomware-aanvallen in 2021. Deze slachtoffers van ransomware-aanvallen werden niet alleen geconfronteerd met losgeldeis van €50 miljoen, maar draaiden ook vele dagen verlies. In sommige gevallen zouden hackers ook gevoelige bedrijfsgegevens en financiële informatie online hebben gepubliceerd om de verantwoordelijkheid voor de aanval op te eisen en de schade aan te tonen die ze van plan waren te veroorzaken.

Het bovenstaande zou moeten illustreren hoe catastrofaal ransomware-aanvallen voor elk bedrijf kunnen zijn. Volledig voorbereid zijn om een ​​ransomware-aanval te voorkomen lijkt misschien op een modern cybersecurity-sprookje. Zelfs met technologie-investeringen en personeelsbeleid om uw cyberinfrastructuur te beheren, is het voorkomen dat u wordt aangevallen niet altijd mogelijk.

Wat is een ransomware-aanval? Voordat we dieper ingaan op de schadelijke effecten van ransomware-aanvallen, moeten we eerst enkele basisvragen beantwoorden: wat is ransomware en wat gebeurt er bij een ransomware-aanval?
Ransomware is een malware die bestanden op het doelapparaat versleutelt, waardoor ze ontoegankelijk worden voor de oorspronkelijke gebruikers totdat ze losgeld betalen. Ransomware-aanvallen zijn de gemakkelijkste manier geworden voor kwaadwillende dreigingsagenten om snel geld te verdienen. Ze bedreigen hun slachtoffers meestal met dat ze hun gegevens zullen kwijtspelen, of erger nog, dat hun gegevens online worden gelekt – een mogelijkheid die een enorm verlies aan reputatie en vertrouwen voor een bedrijf kan veroorzaken.

Ransomware-aanvallen kunnen verwoestende gevolgen hebben voor bedrijven, met als gevolg het verlies van essentiële gegevens en operationele downtime. In veel situaties hebben organisaties grote sommen geld, meestal in cryptocurrency, moeten betalen aan ransomware-aanvallers om weer toegang te krijgen tot hun gegevens.

Daarnaast kan ransomware zich snel door een organisatie verspreiden en meerdere apparaten en systemen aantasten. Als gevolg hiervan moeten bedrijven zich bewust zijn van de gevaren van ransomware-aanvallen en actie ondernemen om de gegevens te beschermen nog voor een mogelijke aanval.

Wat kunt u doen om de schade te beperken?

Wat kunt u doen om de schade te beperken? Een goed doordachte reactie op ransomware en een beschermingsstrategie is essentieel om de schade aan uw bedrijfscijfers en merk te beperken. Zorg ervoor dat u al solide beveiligingsmaatregelen hebt genomen, inclusief back-ups van uw gegevens.

De meest efficiënte methode om uw bedrijf te beschermen tegen ransomware-aanvallen is een sterke back-up en een effectief incidentresponsplan. Als het op ransomware aankomt, kun je het beste voorbereid zijn.

U kan kiezen tussen een onsite back-up mits investering in de nodige hardware of back-up in de cloud (hierbij heb je ook nog eens een extra security-laag). Zodra u uw back-ups in orde zijn, moet u een solide responsplan voor cyberincidenten opmaken. In dit plan moet worden beschreven hoe u uw gegevens herstelt en hoe u reageert bij een aanval. U kunt deze handige “Ransomware Response Workflow” ook  delen met alle belangrijke belanghebbenden in uw bedrijf. Visuele workflows zoals deze helpen bij het elimineren van chaos en verwarring in tijden van crisis en stellen iedereen in staat om weloverwogen stappen en beslissingen te nemen.

 

Yauheni R. Plaksin

Aangeraden artikels

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Wij delen graag onze kennis.

Nieuws over de technologie, recensies en analyse, enterprise IT, cybersecurity, mobiele technologie, cloud, trends in de technische sector, …

Share This
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner